Orkide çiçeği bakımı nasıl yapılır? Çiçek bakımı nasıl olmalıdır?
Çiçek Bakımı, Sulama, Böceklenme, Toprak Ekleme, Saksı Değişimi, Vitamin Desteği, Gübreleme nasıl olmalıdır?
Orkidelerin toprağı genelde ağaç kabuğundan oluşur ve bitki gerekli besinin %80'ini hava ve ışıktan alır,
bu nedenden dolayı orkidenizi aydınlık gün ışı alabilecek kapalı bir mekanda barındırmanızı tavsiye ederiz.
Yaz aylarında asla cam arkasından direk güneş almamasına dikkat ediniz.Bitkinizi haftada 1 kere özel sulama
kabı içerisine saksının yarısına gelecek kadar su doldurduktan sonra takriben 1-2 saat bekletip kabın içerisinde
ki tüm suyu boşaltarak orkidenizin gerek duyduğu tüm suyu vermiş olacaksınız. Altında su tabağı olmaz ise
vereceğiniz suyu ağaç kabukları çekmeden alta geçecektir. Altında su verirken bir kab olmasına özen gösteriniz.Not: Kap içerisinde asla bayat su bırakmayın. Su kaldığında kökler hava almayacağından orkideniz ölebilir.
Mandalina Hakkında: Toprakta derine uzayan sağlam bir kök yapısı, ince ama dikine boylanan bir gövdesi vardır. Düzgün yapılı dallarında koyu yeşil renkli, portakalınkinden küçük ve sivri, üzeri parlak ve düz olan yaprakları yer alır. ilkbaharda ağacın bir yıllık sürgünlerinin ucunda ya da yaprak koltuklarında açan çiçekleri beyaz renkli ve çok hoş kokuludur. Bu çiçekler, mandalina türlerine göre sonbahar başı, ortası ve sonunda olgunlaşıp mandalina meyvesine dönüşür.
Mandalina Ağacı Bakımı: Mandalina ağacı turunçgiller ailesinden olduğu için belli dönemlerde sulanması gerekir.Haftada 1 kere bir su bardağı kadar su verilmelidir.Ağaç meyvelerini döktükten sonra budanmalıdır.Bu sayede bir sonraki meyve oluşumu daha gür ve canlı olacaktır.
LİMON AĞACI BAKIMI:
Limon ağacıturunçgiller ailesinden olduğu için belli dönemlerde sulanması gerekir.Haftada 1 kere bir su bardağı kadar su verilmelidir.Güneş ışığı alacak bir yere konulmalıdır.Meyveleri olgunlaştıktan sonra yaprak dökmesi normaldirYapraklarını döktükten sonra budanması gereklidir.Bu sayede bir sonraki meyve oluşumu daha gür ve canlı olacaktır.Saksı dibinde su tahliye delikleri olmalıdır. Toprak için fazla gelen su tahliye olmalıdır.Aksi taktirde kökleri çürüme yapabilir.
Menekşe Bakımı
Çiçeklenmesi için olabildiğince fazla ışık görmesi gerekir, ama bu ışık direk güneş ışınları olmamalıdır.
Menekşelerışıklı ortamları severler, fakat direk güneş ışığına maruz kalmamaları gerekir.Toprağı sürekli
nemli tutulmalıdır.Haftada en az 2 kez sulanmalıdır.Sulama sırasında yaprak ve çiçeklerine su değmemesi
gerekir. Aksi taktirde yaprak ve çiçeklerinde lekeler oluşur.
Kullanım Dozajları ve Etkileri | |||
Sipariş ve Detaylar İçin: MENEKŞE GÜBRESİ |
Areka Bakımı
Her daim yeşil kalan evlerin ve ofisleri süsleyen areka. Direk gün ışığına çok fazla gerek duymayan bir bitkidir.
Kış ve yaz ayları oda sıcaklığında bakılmalıdır. Haftada bir kez sulanmalıdır.Güneş gören kısımlarında eğilmeler oluşacaktır.
Bunu önlemek için çiçeğin diğer kısımları ile yön değiştirilmelidir.
Benjamin Bakımı
Benjamin bitkisi, alternatif ışık kaynaklarından da beslenebilir, bu nedenle direkt olarak güneş ışığı istemez. Hangi mevsimde olursa olsun, bulunduğu ortam, oda sıcaklığında olmalıdır. Direk güneş ışığına maruz kalan bölümlerde ışığa doğru eğilmeler gerçekleşebilir. Belli dönemlerde çiçeğin yönünü değiştirmek, bu eğilmeleri engelleyebilir. Haftada bir kez sulanmalıdır. 6 ayda bir vitamin takviyesi yapılabilir. Genel olarak yaprak dökmeleri normaldir.
Bonsai Bakımı
İç Mekan Bonsailer Nasıl Bir Ortamda Yetiştirilmelidir?
İç mekan bonsailer, direkt güneş ışığı almadan aydınlık bir yerde muhafaza edilmelidir. Bonsai, havadar ve nemli bir ortamda bakılmalıdır.
Bonsai Bakılan Ortamın Sıcaklığı Nasıl Olmalı?
Bonsai’nin ortam sıcaklığı 22 dereceyi geçmemelidir. Yaz aylarında Bonsai’yi sıcaktan koruma amaçlı evi sıklıkla havalandırmanız gerekmektedir. Kış aylarında ortamın kuru olması, yapraklarını dökecektir. O yüzden kış bahçesi ya da cam önünde muhafaza edilmelidir
Bonsai Neden Çok Yaprak Döker?
Bonsai sorunlarından biri hızla yaprak dökmesidir. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri yanlış sulamadır.
Bonsai Nasıl Sulanmalıdır?
Bonsai’yi yağmurlama tekniğiyle sulamak gerekir, aynı zamanda saksı altındaki fazla su drene edildikten sonra, yaklaşık 30 dakika sonra tekrar aynı şekilde sulanmalıdır. Böylelikle toprak tamamen nemlenecek ve kök çürümesi engellenecektir.
Bonsai Çürümeye Başladıysa Tekrar Nasıl Sağlıklı Hale Getirilir?
Bonsai’nin çürümeye başlamış ve çürümüş köklerin temizlenmesi gerekir.
Diefenbahya (Difenbahya) Bakımı
Difenbahya ev ve işyerlerinde büyütülmesi çok basit bir bitkidir.Uzun ve geniş yaprakları mevcuttur.Difenbahya rahat gelişebilmek için güneş ışığına ihtiyaç duyar.Yaz aylarında haftada 2 kez sulanmalıdır. Kış ayları ise haftada 1 kez yeterlidir. Yılda bir kez gübreleme yapılabilir.
Antoryum Bakımı
Antoryum en basit çiçek bakımına sahiptir. Genel olarak kırmızı çiçeklere sahiptir. Haftada 2 kez sulanması yeterlidir. Direk güneş ışığından korunmalıdır. Kuruyan yaprak ve çiçekler kesilmelidir. Yılda 1 kez vitamin takviyesi yapılabilir.
Guzmanya Bakımı
Kalanşo Bakımı
Atatürk Çiçeği Bakımı
Yucca(Yuka) Bakımı
Spatifilyum(Spati) Bakımı
Açelya Bakımı
Sukulent Bakımı
Sukulent dikensiz bir kaktüs türüdür. Suyu çok fazla sevmez, çünkü kendi suyunu yaprağı içinde depolayabilir. Ortalama 15-20 gün susuz kalabilir.15-20 günde bir hafif bir şekilde sulaması yapılmalıdır.Aydınlık ortamı sever. Yılda bir kez çiçekleri olur. Radyasyonu toplama özelliği olan sukulent, evinize ve ofisinize estetik bir boyut kazandıracaktır. Sukulent çok hızlı uzayan bir bitkidir. Sukulent Çoğaltma: Sukulent bir çok çeşiti mevcuttur. Hemen hemen hepsinin çoğaltılması aynı şekilde yapılır. Çiçeğin kopan yaprakları toprak üzerine bırakıldığında çiçek kendiliğinden köklenme yapacaktır. Kök oluşumu tamamlanınca dikim yapılabilir.
0 Yorum
Bu bloga henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz ?
Yorum Yazın